mega888 Esgotament — Deriva
Tancar
  • Fotografia
  • Poder

Esgotament

<strong>Tothom es mobilitza</strong>. Els manifestants preparen un seguit de barricades per impedir el pas de la policia al tall a l’AP-7 a l’altura de Salt, Girona. 13 de novembre. La transversalitat ha marcat les protestes. La capacitat de mobilització per part de les organitzacions, els Comitès en Defensa de la República i el Tsunami Democràtic va ser aclaparadora.

Enèsim comunicat que es queda a les xarxes, en el no-res. Enèsima concentració on aixecar la veu i cridar és “rebaixar-se al seu nivell” i que ser “gent de pau” és l’excusa per a fer callar qualsevol altra forma de protesta. Fórmula esgotada. Fa dos mesos va canviar el tipus de resposta a Catalunya. Les manifestacions contra la sentència del Procés van baixar al carrer, als espais públics, per quedar-s’hi per molt més temps de l’esperat. Es va cridar i es va resistir. I sí, es va plantar cara. Les veus no bramaven només per la independència, les concentracions i accions van servir per alliberar un malestar contingut de les classes populars. De barris més enllà de la capital catalana. Dels joves esgotats.

<strong>Violència policial</strong>. Membres del Cos Nacional de Policia en formació davant d’una barricada muntada en un tall a l'AP-7 a l'altura de Sant Gregori, Girona. 15 d'octubre. Els manifestants no sabien quan, però sabien que arribarien; no sabien per què, però sabien que carregarien, i que hi hauria ferits. El ferit podies ser tu mateix, encara que fossis càmera.

Violència policial. Membres del Cos Nacional de Policia en formació davant d’una barricada muntada en un tall a l'AP-7 a l'altura de Sant Gregori, Girona. 15 d'octubre. Els manifestants no sabien quan, però sabien que arribarien; no sabien per què, però sabien que carregarien, i que hi hauria ferits. El ferit podies ser tu mateix, encara que fossis càmera.

<strong>Canvi generacional</strong>. Protesta davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. 14 d’octubre. Gent molt jove, sense por. Inconscients moltes vegades. Saben que sense lluitar no tindran futur, res canviarà i tot seguirà igual.

Canvi generacional. Protesta davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. 14 d’octubre. Gent molt jove, sense por. Inconscients moltes vegades. Saben que sense lluitar no tindran futur, res canviarà i tot seguirà igual.

<strong>Masculinització de les revoltes</strong>. Bloqueig del TAV a Girona. 14 d'octubre. Davant i darrere de les càmeres, tornem a ser els homes els protagonistes. Nosaltres. Altra vegada tornem a capitanejar una lluita compartida que no només és nostra. Altra vegada tornem a copar el relat amb la nostra visió.

Masculinització de les revoltes. Bloqueig del TAV a Girona. 14 d'octubre. Davant i darrere de les càmeres, tornem a ser els homes els protagonistes. Nosaltres. Altra vegada tornem a capitanejar una lluita compartida que no només és nostra. Altra vegada tornem a copar el relat amb la nostra visió.

<strong>Revolució de les demandes.</strong>. Manifestants durant les marxes per la llibertat en un pont de l’N-II al seu pas per Vilobí d’Onyar, Girona. 16 d’octubre. La sentència com a excusa per sortir al carrer i reclamar drets, per exigir un canvi de cicle o simplement per queixar-se d’un sistema que asfixia i precaritza.

Revolució de les demandes.. Manifestants durant les marxes per la llibertat en un pont de l’N-II al seu pas per Vilobí d’Onyar, Girona. 16 d’octubre. La sentència com a excusa per sortir al carrer i reclamar drets, per exigir un canvi de cicle o simplement per queixar-se d’un sistema que asfixia i precaritza.

<strong>Detencions, xifres i autodefensa</strong>. No seria el primer cop ni en serà l'últim. Mossos d'Esquadra encapsulen un grup de manifestants durant un tall a l'AP-7 a l'altura de Sant Gregori, Girona. 15 d'octubre. Periodistes o manifestants, identificats o no. Tots podem acabar formant part de les persones detingudes i imputades.

Detencions, xifres i autodefensa. No seria el primer cop ni en serà l'últim. Mossos d'Esquadra encapsulen un grup de manifestants durant un tall a l'AP-7 a l'altura de Sant Gregori, Girona. 15 d'octubre. Periodistes o manifestants, identificats o no. Tots podem acabar formant part de les persones detingudes i imputades.

<em><strong>Riot porn</strong></em>. Un jove ferit per un impacte de pilota de goma és evacuat en una de les barricades al centre de Girona. 16 d'octubre. Foc, gasos lacrimògens… A la premsa, ens encanta. Què bé que queda algú tirant pedres per il·lustrar un text. El que ens ha costat entendre és per què es fan barricades i per què gent tan jove hi posa el cos, sabent que poden acabar ferits o detinguts. El perquè de la ràbia.

Riot porn. Un jove ferit per un impacte de pilota de goma és evacuat en una de les barricades al centre de Girona. 16 d'octubre. Foc, gasos lacrimògens… A la premsa, ens encanta. Què bé que queda algú tirant pedres per il·lustrar un text. El que ens ha costat entendre és per què es fan barricades i per què gent tan jove hi posa el cos, sabent que poden acabar ferits o detinguts. El perquè de la ràbia.

<strong>Ocupació de l’espai públic</strong>. Marxes per la llibertat a l'AP-7 a Girona. 16 d'octubre. De cop i volta el carrer torna a ser un espai de lluita i reivindicació, un espai que s'havia deixat d'emprar en benefici de les xarxes socials, els posts i els comentaris que es perden en el no-res. Resulta que, finalment, hi ha vida mobilitzada per combatre l’esgotament.

Ocupació de l’espai públic. Marxes per la llibertat a l'AP-7 a Girona. 16 d'octubre. De cop i volta el carrer torna a ser un espai de lluita i reivindicació, un espai que s'havia deixat d'emprar en benefici de les xarxes socials, els posts i els comentaris que es perden en el no-res. Resulta que, finalment, hi ha vida mobilitzada per combatre l’esgotament.

Tancar