mega888 Política de galetes — Deriva
Tancar

En aquesta pàgina la persona usuària també pot trobar tota la informació sobre les anomenades galetes. La descarrega d’aquests elements permet recopilar informació de l’activitat dins la pàgina web. Per això, la normativa obliga a sol·licitar el consentiment informat per poder utilitzar-les.

 

Què són les galetes?

Una galeta és un fitxer que es descarrega a l’ordinador de la persona usuària quan navega per les pàgines web. Aquests fitxers permeten a la pàgina web, en aquest cas deriva, a reconèixer el navegador i recuperar informació d’una persona usuària. Són com una petjada única que li permet a la pàgina web detectar un ús anterior.

 

Per què cal usar les galetes?

Revista Deriva utilitza tant galetes pròpies, generades per la mateixa pàgina web, com galetes d’altri, com les que generen els vídeos que incrustem de YouTube. Avui dia, l’ús de galetes és simplement imprescindible. Sense elles, l’experiència de la persona usuària quedaria molt limitada.

Si la persona usuària ho vol, pot bloquejar les galetes mitjançant la configuració del seu navegador. Tanmateix, si ho fa, la pàgina web no funcionarà correctament. Segons els termes inclosos a l’article 22.2 de la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i el Comerç Electrònic, si la persona usuària continua navegant, estarà donant el seu consentiment per a l’ús de les galetes.

Les galetes són fonamentals per:

—Permetre un bon funcionament de la pàgina web.

—Millorar l’experiència de la persona usuària.

—Permetre visualitzar vídeos incrustats.

—Millorar la velocitat i la seguretat de la pàgina web.

—Fer possible compartir la pàgina web a les xarxes socials.

—Obtenir estadístiques anonimitzades de l’ús de la pàgina web.

 

Ens comprometem a no usar les galetes per:

—Obtenir dades personals sense el consentiment de la persona usuària.

—Obtenir informació sensible sense el consentiment de la persona usuària.

—Compartir dades personals amb altres.

 

Quins tipus de galetes fem servir?

Les galetes poden diferenciar-se segons les funcions per a les quals s’empren, la seva durada o qui les gestiona. És important tenir en compte que una mateixa galeta pot pertànyer a diverses categories. A continuació, la persona usuària trobarà una descripció de les galetes emprades en la pàgina web:

Galetes tècniques. Són galetes tècniques aquelles que permeten a la persona usuària la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que la mateixa ofereix. La nostra pàgina web empra galetes tècniques, algunes de les quals són essencials per al seu bon funcionament, com, per exemple, les galetes que ens permeten identificar a les persones usuàries de manera que puguin entrar en el seu accés privat o mantenir la sessió amb el servidor. Si la persona usuària decideix no habilitar aquestes galetes, pot ser que la navegació per la pàgina web no sigui possible o resulti molt menys satisfactòria.

Galetes d’anàlisi. Les galetes d’anàlisi permeten obtenir informació genèrica sobre els accessos de les persones usuàries a la pàgina web amb la finalitat de proporcionar informació agregada de les mateixes amb finalitats estadístiques. Aquest tipus de galetes s’empren per analitzar com naveguen les persones usuàries per la pàgina web i monitorizar el rendiment de la mateixa. Addicionalment, les eines utilitzades per obtenir estadístiques d’ús de la pàgina web ofereixen la possibilitat d’obtenir un nivell de detall cada vegada més alt sobre el comportament de les persones usuàries de la pàgina web. Aquestes dades poden ajuntar-se, tractar-se i conservar-se associades a una adreça IP o a un persona usuària determinat o ser sotmesos a un procés de dissociació amb la finalitat d’obtenir conclusions basades en dades anònimes. La informació obtinguda a través de galetes pot incloure, entre altres dades, l’adreça IP que identifica l’ordinador en aquell moment, la data i hora de l’accés i les àrees de la pàgina web que es visiten. La finalitat d’aquesta recollida de dades és supervisar l’ús i la utilitat de la pàgina web, amb finalitats estadístiques i de seguretat

Galetes pròpies. Són les galetes enviades a la terminal d’una persona usuària des d’un equip o domini gestionat per deriva i des del qual es presta el servei sol·licitat.

Galetes de personalització. Usem galetes de funcionalitat per recordar les seves preferències. Per exemple, recordem canvis que hagis fet en les preferències del seu compte. Les galetes també poden ser utilitzades per recordar la configuració i les preferències de la persona usuària quant al disseny, els colors i les zones o menús que desitja tenir més accessibles en la pantalla d’inici.

Galetes de publicitat. Utilitzem aquestes galetes per gestionar, de la forma més eficaç possible, els espais publicitaris de la web sobre la base de criteris com el contingut editat o la freqüència en la qual es mostren els anuncis.

 

Com desactivar les galetes?

Tots els navegadors permeten fer canvis que desactiven la configuració de les galetes. Aquests ajustaments es troben sovint a Opcions o Preferències del menú del navegador. A continuació, deixem els enllaços amb les instruccions dels diferents navegadors per tal de deshabilitar les galetes:

—Instruccions per a Internet Explorer

—Instruccions per a Motzilla Firefox

—Instruccions per a Google Chrome

—Instruccions per a Safari

 

Si la persona usuària no vol ser ser rastrejada per les galetes, Google ha desenvolupat un complement que es pot instal·lar al navegador.